اولین مرحله مدیریت دانش چیست؟
هنگام مواجه با مفهوم مدیریت دانش همیشه چندین سوال ذهنمان را درگیر میکند. سوالاتی مثل اینکه، اولین مرحله از مراحل مدیریت دانش چیست؟ چه اقدامی باید انجام دهیم که این مفهوم به درستی در سازمانمان اجرا شود؟ یا اینکه چه کارهایی را نباید انجام دهیم؟
برای رسیدن به جواب درست هم باید با نقشهای دقیق دست به کار شوید و خاک صحنه بخورید. این یعنی نیاز به راهنما یا مشاور دارید. برای رسیدن به این هدف ما در تیم اینوتکس ایران تمام مراحلِ مدیریتِ دانش محورِ سازمان و افزایش بهرهوری را یکجا و یکدست کردهایم. کافی است از صفر تا صدِ کار را مرحله به مرحله با حوصله جلو بروید و به تک تکِ توصیهها و تکالیف عمل کنید. حتی اگر به این حوزه علاقمندید یا قصد دارید مهارتهای دانشکاری یا مدیر دانش شدن را بهدست آورید میتوانید از این مراحل برای راهنمایی سازمانهای مخاطبِ خود استفاده کنید.
با کلیک روی عکس بالا، میتوانید جزییات را با دقت ببینید.
چهار مرحله اصلی که باید پشت سر بگذارید:
مرحله اول: هدفگذاری برای مدیریت دانش
در این مرحله باید سازمان خود را بررسی کنید تا بهترین نقاطی که به مدیریت دانش نیاز دارند یا راه حل مشکلاتِ آنها مدیریت دانش است را شناسایی کنید. توقف در مرحله اول مدیریتِ دانش یعنی هدفگذاری، به شما اطمینان میدهد که روی مسائل و مشکلات کلیدی سازمان خود کار کنید. یعنی مدیریت دانش را روی موضوعاتی پیاده میکنید که دغدغه سازمان است. از طرفی هم مطمئن میشوید که با استراتژیهای سازمان همراستا و همخوان هستید. برای درک بهتر این موضوع قبل از هر چیز باید بدانید که اهداف مدیریت دانش چیست؟
مرحله دوم: طراحی و تدوین مدیریت دانش
در مرحله دوم باید همه کارهای لازم برای تهیه یک راهکار خوبِ مدیریت دانش، بررسی و اجرا شود. راهنماها، ابزارها و تمپلیتهای آماده متعددی وجود دارد که میتواند به شما کمک کنند. اگر سازمان کوچکی هستید یا تیم مدیریت دانش دارید خودتان به صورت خوداِجرا با سرعت و کیفیت بالا، طراحی و تدوینِ نظامِ مدیریت دانشِ سازمانتان را انجام بدهید. آن هم یک طراحی مخصوص و ویژه سازمانِ خودتان. چراکه سعی کردهایم در این راهنماها کلیه ریزهکاریها و مراحل موفقیت مدیریت دانش را از زبان یک مشاور زبده و حرفهای به شما ارائه دهیم.
مرحله سوم: اجرای مدیریت دانش
آموزش، توانمندسازی، ایجاد، ارزیابی و توسعه فرهنگ مناسب، جاری سازی و ترویجِ راهکارهایی که در مرحله قبلی طراحی و تدوین شد؛ در این مرحله انجام میشود. ابزارها، راهنماها و روشهای آماده شده از قبل، میتواند کار جاری سازی و ترویج مدیریت دانش را در بین کارکنان سازمان سادهتر کند. خیلی از سازمانها به اشتباه از دو مرحله اول غفلت میکنند و یکراست سراغ این مرحله میروند.
مرحله چهارم: سنجش و پایش
در مرحله آخر باید از روشها و ابزارهای مختلف استفاده کنید تا بتوانید مدیریت دانش و نحوه اجرای آن در سازمان خود را بسنجید. باید به کسانی که به شکلی ذینفع هستند و نتایج برای آنها مهم است گزارش و بینش بدهید. همین طور با سنجش و پایش مداوم بتوانید فرصتهای بهتر کردنِ مدیریت دانش در سازمانِ خود را شناسایی کنید.
اولین تا آخرین مرحله مدیریت دانش با راهنمای صفر تا صدِ
جزئیات مراحل و اقداماتی که باید در هر گام انجام بدهید را در راهنمای صفر تا صد مدیریت دانش بخوانید.